lördag 14 april 2012

Jämställt arbete....inte alltid.....

Idag håller vi oss hemma och fixar lite både inne och ute. Då kommer tankar om jämställt arbete och snurrar runt i huvudet.....vem gör vilket arbete och i så fall varför? Jag tillhör nog dem som tror att det är bäst i ett förhållande att var och en gör det den är bäst på och efter sin förmåga (kan ju variera pga sjukdom eller annat oförutsett) istället för att tex göra något varannan gång, hälften var eller liknande...
Idag fortsätter tex mannen med att hugga ved inför höstens härliga braskvällar och detta arbete kommer jag aldrig att kunna utföra!
Jag tillbringar i stället tiden i tvättstugan och det kan Hans naturligtvis göra men vi har den arbetsfördelningen att där "härskar" jag ensam.......ja, en liten reflektion bara...
Sen minns jag inte om jag skrivit om vår tidsbesparande inköpslista här på bloggen eller om det var på Facebook. Om det var här blir det i så fall en "favorit i repris"
Här har vi skrivit ut en Inköpslista med det som är standardvaror vi ofta köper. Ändrar vi vanor är det ju enkelt att ta bort/lägga till.
När vi tar det sista av någon vara är det busenkelt att bara sätta en ring omkring. Spar mycket tid jämfört med manuell lista och det är sällan varor av detta slag saknas hemma hos oss.
Nu känner jag att jag stänger bloggen för ikväll. Vi har sonen på besök och pratar med honom, ser på Postkodmiljonären, kommenterar bridgespel och bloggar samtidigt.....
Trevlig lördagkväll!

4 kommentarer:

 1. GOkväll!

  Håller absolut med dig om att det bästa är att var och en gör det som är bäst utifrån vars och ens förutsättningar och vad som passar och vad man vill. Härligt höra att det är någon som tycker precis som mej i dessa frågor!!

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tittar in för att önska dig en mysig och solig söndag.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fn har vi faktiskt sol och jag önskar dig detsamma./M

   Radera
 3. Jämställt arbete...alltid. Då min lagvigda är bäst på allt så gör hon också allt.Hon handlar,städar,pysslar,klipper gräsmattan,rensar rabatter,lagar maten,diskar,jobbar,bäddar,tvättar,stryker samt passar upp mig och mina behov. Själv ser jag på kulturprogram på TV dvs fotboll och det blir väl ca 12 matcher per vecka. Jag går också ut med hunden så även min tid är fullbokad. Om ni nu tycker att jag är en mullig mansgris så är det bara avundsjukan som lyser igenom.

  SvaraRadera