onsdag 15 augusti 2012

Augusti....skördemånad

Egna grönsaker odlade ekologisk är en delikatess.....för att nu inte tala om de smultron som Hans hade med sig hem från odlingslotten idag!   Att det finns något sååååå gott!
Så nu är det dags att laga favoritsoppan...P-P-P, potatis,purjolök och den ljuvligt doftande palsternackan!
Jag har skrivit om den förra hösten men här är receptet, alltså favorit i repris (R)
Jag mixar min soppa för det gillar vi....längtar redan till årets första soppa! Egen purjolök var inte med på bilden men det har vi naturligtvis också.
Blommorna i växthuset är ju lika fina som vanligt. Jag har ju bara några sorter så även här gäller (R)
Sen har jag börjat läsa en bok som jag hade vissa funderingar på att inte läsa. Gillar egentligen inte "författare" som lämnar ut egna familjen och som kanske aldrig skulle få boken tryckt om dessa föräldrar inte varit så kända.
Jag läste ju Barnaboken av Anna Wahlgren på 80-talet, och det var jag ju inte ensam om. Hon var ju då en auktoritet med sina ideér om hur barn skulle uppfostras. Nu har jag inte hunnit så långt i boken ännu men det jag läst är långt, långt ifrån vad jag någonsin kunde tro om en mamma som hade den status som hon hade. Återkommer till den när jag läst ut den. Kanske har någon av er redan läst den? Länk till lite info om boken här.

Tyckte detta var en kul grej som jag hittade i Icas tidning Buffé.
Den som ansvarade för företagets "frukt till personalen" hade skämtat till det lite......blev säkert uppskattat och kanske en idé att ta efter!
4 kommentarer:

 1. Hejsan Soppan med alla våra härliga grönsaker i
  kokar jag rätt som det är.
  Boken fick jag i present av min dotter,jag kommer så väl ihåg Anna Wahlgrens metoder,jag tyckte inte om det då och inte nu heller.Precis det liv som Felicia berättar om misstänkte man ju redan då när hon var mest i ropet.
  hon var ju gift ett tag med en från Norrköping med.mycket märkligt,med allt vin och ungar
  men alla lever ju de liv de vill,men barnen får ju inte komma i kläm

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga mat-och blombilder du bjuder på idag. Jag har inte läst boken, men jag såg programmet hos Skavlan där dottern var med. Ha det gott i värmen.

  SvaraRadera
 3. Egen skörd smakar bäst. Boken har jag inte läst, har känt ett visst motstånd mot att läsa den. Varför vet jag inte!

  Såg Felicia på Skavlan...duktigt och modigt att lämna ut sig själv.

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och vilken mumsig soppa. Vi äter mycket soppa på höst-och vinterhalvåret men jag gillar inte mixat :O)
  Kram Agneta

  SvaraRadera