lördag 30 juni 2012

Jättegod paj, ny husvisning och vad gör de med våra tomater?

Jag har fått en ny favorit! Pajen (se gårdagens inlägg) var verkligen god. Mums,mums! Skålen bredvid är årets första skörd av egna smultron....var så säkra på att det blir smultronpaj framöver. Lyx!
Ja, så såg jag då ett annat hus som jag tyckte vi skulle titta på. Jag kände redan innan att detta troligen inte skulle passa, men det verkade såå mysigt så vi gav oss iväg.Huset och mäklarens beskrivning här.
Här sitter jag i köket som var jättefint rustat men........allt har sina + och -.....beskriver inte här alla minus men kan bara nämna att det är ca 75 m till motorvägen mellan Malmö och Oslo......dvs inte helt tyst om ni förstår. Kan sen återigen konstatera att mäklare och fotografer är duktiga!
Måste erkänna att jag inte tänkt på varför tomaterna,  ganska ofta, inget smakar men ser såå fina och goda ut där de ligger i affären. Vi köper kvisttomater, foto 1, i väntan på våra egna men sällan tomater på vintern. På vägen hem från "hustitten" stannade vi vid en gårdsbutik som odlade kravmärkt.....och deras tomater smakade verkligen gott. Som våra egna!
Jag är mer än förtjust i jordgubbar och även dessa smakade utmärkt! Till DAGEN VÄXT väljer jag då egna/kravodlade tomater MED smak!

2 kommentarer:

 1. Jag köper alltid de tomaterna på kvist,visserligen lite dyrare,men det får man ta.
  Eljest en skaplig dag,uppehållsväder det hurrar vi för

  SvaraRadera
 2. Å här hoppas jag att jag snart slipper köpa tomater, har en hel tomatplantor som nu ser ut att ge rätt bra med skörd. Visst är det skillnad på smaken på de som jag burit hem från affären och de som jag gått runt husknuten för att hämta!!
  Mäklare...de måste väl ändå ha ett jobb som gränsar till bedrägeri...har det någonsin varit en husannons som till hundra procent stämt...?? Håller tummarna för att ni hittar nytt objekt som passar bättre!!
  Kram kram

  SvaraRadera