söndag 17 juni 2012

Andrea Bocelli in Consert, del I


Går INTE att beskriva den otroliga stämning som infann sig på Malmö Arena (tyvärr Scandinavium det måste bli ett nybygge) när vi igår lyssnade till Andrea tillsammans med Maria Aleida, sopran och gästartist Heather Headley fantastiska alla tre!!
Nu ska jag ni få följa med mig på min tripp till Malmö. Vi har ungefär 28 mil att resa till hotellet Grand Garden Hotell som ligger bara några minuter från centrumgatorna. Utefter vägen växte de mest fantastiska lupiner i underbara ton-i-ton färger men det är inte lätt att foto från bilen.Vi passerade också flera sk vindkraftsparker som jag personligen tycker är otroligt fula (avstår från miljödebatt) och även en liten trafikfara när man som jag är åksjuk. De snurrar runt i olika takt allihop och jag blir yr!


Första stoppet för lunch blir som "vanligt" Hallandsåsen. Gott faktiskt för att vara vägkrog.Gillar att de är rent och fräscht och till det bidrar kanske denna skylt på toan.

Alldeles intill ligger ett gästgiveri (ca 1 mil) som heter Margretetorp. Jag har undrat många gånger hur det är där så vi tog en sväng förbi. Läs mer här. Smörgåsbordet såg fantastiskt ut och jag tänkte direkt på Thorskogs slott. Men det får bli en annan gång....
Vi närmar oss Malmö och snart har vi checkat in. Rummen var bra med en separat sittgrupp
Dags att ge sig ut på stan och starta "förfesten" så smått.....


Pågick ett lopp- 1 mil- i centrum så det blev plötsligt väldigt svårt att ta sig fram. Men vi hamnade på Lilla torg och tog varsitt glas vitt på en indisk restaurang. Lite senare var det dags för en matbit och det blev restaurang Mondo
Hans gillar inte att vara fotomodell!
Jag tog diverse kort på mig själv , med mobilen, på mysiga Lilla Torg och på maten mm men jag har inte lyckats förstå hur jag ska kunna skicka dem till bloggen. Sorry!

Nu är det dags att ta taxi till föreställningen och förväntningarna är på topp och jag kan inte fatta hur jag ska kunna skriva om denna fantastiska konsert.
Vilken röst, vilken kör, vilken orkester, vilka medföljande damer!!! Har letat upp några klipp från YouTube så ni kan lyssna. Andrea avslutade med Nessum Dorma,,,,,underbart är ordet!
Lyssna här. Den är från tidigare konsert.

Skriver mer i avsnitt II . Ansåg det bäst (skrev om det här) att publicera det som fanns kvar av utkastet innan även det försvann och därmed lusten att skriva också.....


1 kommentar:

  1. Nu har jag suttit en bra stund och njutit av underbar sång. Vilken röst!!!! Jag förstår att det måste var något enormt att se och höra honom i verkligheten.

    SvaraRadera