tisdag 12 juni 2012

Eau De Cologne 4711.....

 Om 4711 skriver jag lite längre ner


Idag tog jag en tur in till stan för att uträtta diverse ärenden och inköp. Kameran var med som vanligt men av någon anledning fick jag inte lust att ta något foto alls. Ovanligt! Det berodde nog mest på att jag tyckte att "hela stan" var ett virrvarr av gatuarbeten, bussar i alla möjliga och omöjliga längder överallt där jag skulle handla. Brunnsparken, Kungsportsplatsen,Kungsgatan, Saluhallen osv. Trist och detta är ju bara början. Hur kommer det att bli när arbetet med Västlänken ska börja......undrar om politiker och övriga beslutsfattare har något grepp om det??

Köpte lite presenter, ny mascara, ny borste att skrubba ryggen med i duschen. Jag slängde min gamla innan jag köpte en ny.....gör aldrig det misstaget! Men inga spännande fynd att fota där heller.

Eftermiddagen gick fort innan jag åter var hemma igen.......så smaskade vi på jordgubbar och lite grädde (!) innan det var dags för fotboll igen. Idag orkade jag inte titta utan ville se Agatha Christie/Miss Marple . Lagom otäckt för min smak och jag gillar tempot,klänningarna hon har osv
Och här kommer 4711 in i bilden (lite suddigt foto för jag hann inte riktigt med....)
Miss Marple piffar upp sig med 47 11 (fyrtiosju elva)  säger jag till maken. Nej, nej.....mamma hade en sådan och vi sa alltid....fyratusen sjuhundra elva!!
Jaha, det har jag aldrig hört och tycker inte heller det passar på den otroliga "lilla flaskan" som tydligen de flesta mammor hade och har om de är lite till åren komna......Och nu undrar jag vilket förhållande ni har till denna så otroligt populära doft? Skulle vara trevligt att höra vad ni kallar den.
3 kommentarer:

 1. Ja vi kallar den 47 11 ,jag har aldrig hört
  något annat namn på den.Den säljs ju fortfarande
  doften påminner mig om min kära särmor,hon hade alltid det på sig.
  Min mamma hade aldrig parfym,men däremot slängde
  hon med en flaska Rosenvatten in i Linneskåpet.
  roligt med lite minnen

  SvaraRadera
 2. Samma här! 47 11. Min mormor brukade ha den. Jag tyckte alltid att flaskan var så vacker med sin fina etikett. :o)

  Gillar också Miss Marple. Just för att det är en speciell "lunk" och lagom spännande.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Naturligtvis 47 11, har väl aldrig hört ngt annat.Den köptes på Berns Färghandel i din barndoms hemort, kommer du ihåg Maj, så lycklig man var över det fina paketet till sin mamma på julaftonen. Det och en Maja-tvål och en flaska Palmolive Hårolja till fadern så var föräldrarnas julklappar fixade. Nostalgi.....men idag skulle jag nog inte gilla doften tror jag, ganska tungt söt om jag minns rätt.Hälsningar GSch

  SvaraRadera