onsdag 13 juni 2012

Avskyr mördarsniglar

Pust....det är jobbigt det här med fotboll.....det var ju spännande matcher ikväll tyckte vi och som vanligt vet ju vi här hemma i vilfåtöljerna precis hur tex Holland skulle fixat kvitteringen!

Imorse kunde jag redan genom att se ut genom fönstret förstå att blåmesarna med årets kull lämnat holken. Man saknar dem hur konstigt det än kan låta......det är intressant och spännande att ha dem såå nära.
Men en ut-en annan in...vad menas med det?
Jo, när jag öppnade altandörren och precis skulle sätta ner foten så ser jag denna "kompis"

Det underliga var att den låg kvar länge så till sist stängde jag dörren för att den inte skulle komma in. Har dåliga erfarenheter av det sen ett tidigare hus. Igelkotten tog sig den gången in i en sk "sparklåda" under köksinredningen och försvann in i väggen. Jag fick hämta hjälp av min pappa, som var mycket skeptisk till sanningen om "igelkott i väggen"....ca 24.00 på natten när vi satt där i mörkret och väntade kom den till slut ut igen och det var tur....vad som hänt om den blivit kvar därinne vill jag inte veta. Därför är jag försiktig nu.
Men lite gulliga är de allt!
 De som däremot inte alls är gulliga kompisar är sniglarna i vår trädgård. De är de som genom åren fått mig att delvis tappa lusten för blomrabatter mm. Förra året hade vi en ståtlig rabatt med de finaste dahlior man kan tänka sig. Hittar fn inget bra kort när de blommar men stora är de, det syns ju.
I år ser det ut så här
Ingen rolig syn! (undrar hur många bilder ni ser, jag fick ladda upp 3 ggr innan det fungerade). Troligen blir det inga blommor alls i år. Jag hatar verkligen sniglar och nu talar vi mördarsniglar och snäcksniglar .
Så jag åkte till Plantagen och köpte den sista  dahlian som fanns kvar och planterade INNE i växthuset. Dit hoppas jag mördarna inte tar sig....
Så nu håller jag tummarna både för Sverige i fotbollen och min blomma som får bli DAGENS VÄXT5 kommentarer:

 1. När kom dessa mördarsniglar in i våra trädgårdar?
  Mina föräldrar,och makens föräldrar hade
  trädgårdar,hörde aldrig om något sådant förr.
  Kom de på 2000 talet. Igelkottar är söta och
  gulliga,men de skall man passa sig för och inte få in.Tack för din härliga blogg.Tittar alltid
  på din blogg som nr 2,ettan är dotterns mamma C.Sen går jag över de andras på em.

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du har en söt Piggelkott att glädja dej åt! Har turen att inte ha några sniglar... än. Usch för dom marodörerna!

  Piedestalen har jag köpt hos en lokal snickare i Falun på 70-talet. Då var den träfärgad som allt på den tiden, sen blev den dalablå under många år och nu vit! Har alltid tyckt om den.

  Trevlig torsdag. Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, hatar dem:( Har en stor trädgård där jag fullständigt frossade i planteringar förr men nu har jag tappat en stor del av orken pga dessa äckel rent ut sagt. Jag känner mig hemsk men så fort det blir lite fuktigt ute så tar jag på mig mina skor med stålhätta och går ut och trampar. Vi hade massor av igelkottar förr (dom älskar jag däremot) och jag ger mig den på att mördarsniglarna ätit upp dem också:(
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Å jag törs knappt säga det...är förskonad än så länge från dessa äckeldjur till sniglar!! Å varför äter dom inte ogräset också?? Då skulle de bli tjocka och frodiga här...
  Igelkotten har flyttat till grannen, och det var lika bra det, han vart riktigt odräglig på slutet, bet och allmänt otrevlig om vi inte bjöd på godsaker hela tiden, så den kan de få behålla...Men annars är det trevliga små taggiga djur!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej,peppar, peppar har vi inga mördarsniglar men gott om trädgårdssniglar och snäcksniglar. Alla som kommer i vår väg går en säker död till mötes.
  Det ser ju för hemskt ut i din rabatt, jag förstår att många ger upp.
  Vi har haft igelkottar i alla år, de brukade äta av kissens mat samtidigt som kissen åt. Nu finns inte kissen mer, men igelkotten springer här ändå och letar mat.
  Ha en skön kväll
  Monkan

  SvaraRadera