söndag 10 juni 2012

Min Saab stulen inatt....

Idag, 28 juni har polisen hittat bilen !!
Vi upptäckte nyss att vår "andra bil" , min bil, blivit stulen under natten. Den stod parkerad på gatan bara några meter från vår tomtgräns i väntan på besiktning nu i veckan......det är körförbud på den fn såå jag hoppas tjuvarna fastnar i någon poliskontroll!
Under alla de år vi bott här i detta hus kan jag göra en lista , nästan hur lång som helst, på alla de inbrott, uppbrutna lås mm som vi drabbats av.
 • i garaget (!) stöld av takbox för skidor o liknande
 • upprepade inbrott/krossade glasrutor/förstörda lås på denna och min förra Saab
 • Min förra Saab stals när jag var på Coop och storhandlade men hittades igen hos känd skurk 
 • Kopparkruka 2 m från ytterdörren (½ år sen)
 • uppbruten och förstörd husvagn. En tysk modell där det saknades reserdelar för att återställa den. Jag klistrade upp ritningar (för svenska gäller nog inte här,tyvärr) som visade att dörren var öppen och bara att gå in......
 • stulna bilskyltar på både Audin o Saaben 
 • mmmmmmmmmmmmm
Ja, som ni förstår blir jag väldigt arg/sur/förb....d på all denna förstörelse!! Även om sakerna inte är nya och alltför dyra så kostar ju självriks+reparation alltid flera tusentals kronor. Grrrrr
Vi har LARM på huset så än så länge har vi allt kvar inomhus.

Jag brukar själv säga att det som går att " ersätta med pengar " är inte ett så stort problem. MEN jag undrar hur länge vi ska acceptera dessa inbrott som drabbar privatpersoner och som ingen kan/vill/har resurser att göra något åt. Tycker mig förstå att det de senaste åren satsat mycket pengar på att klara upp sk småinbrott men det känns som om det inte gäller Göteborg iallafall........Grrrrr

Hoppas eftermiddagen och kvällen blir trevligare!

5 kommentarer:

 1. Fy så trist!
  Jag har precis fått tillbaka min Golf från ett månadslångt besök på verkstad efter ett inbrott. De hade försökt tjuvkoppla den men inte lyckats, men förstört en massa förstås!

  Man blir både arg och ledsen!
  Hoppas att du får tillbaka din bil och att den är oskadd.

  Tröstekram!

  SvaraRadera
 2. Men så fräckt! Hoppas de åker fast. Men här nere ids inte polisen åka ut på inbrott. De ber i stället de drabbade att leta efter spår. vad ska man då ha polisen till? Vinka in fortkörare?

  SvaraRadera
 3. Nej Maj så tråkigt,det var ingen liten lista Du hade,
  Det är klart Ni bliver förbannade,det kostar ju pengar med.Ibland verkar allt hoppalöst jasg vet inte
  så slappt allt har blivit.Tycker synd åt Er.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag lider med dig. Till råga på allt elände blir det så mycket praktiskt som måste fixas

  SvaraRadera
 5. Fy då vad tråkigt! Det har nog blivit så konstigt i världen med alla inbrott och skadegörelse! :( Ni har då verkligen varit utsatta! Vi bor ute på landet så här är ännu lugnt, väldigt sällan det händer nåt, tack och lov!

  SvaraRadera