måndag 25 juni 2012

Gitta Sereny...


Läste för någon dag sedan att denna fantastiska person hade avlidit. Idag fanns på ledarsidan i GP en hyllningsartikel till henne.
Jag har själv alla de böcker som det talas om där men det var länge sedan nu jag läste dem. Men nu känner jag att i "skuggan av rättegången mot Anders B Breivik" är det kanske dags att läsa om dem. Tror jag börjar med den fasansfulla boken Vid avgrunden.
Har allt sedan tonåren varit intresserad av "mekanismen bakom", det som möjliggör att en människa är kapabel att utföra dessa illdåd och dessutom ofta förhålla sig till dem som om det varit rätt!
Ja, hoppet är långt från midsommarfirande och "små grodorna" till denna litteratur men nu är det ju ändå så att de finns....båda två.
Länk till hela artikeln här.

3 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt aldrig läst nåt av den författaren, men nu gjorde du mig nyfiken. Det är ju verkligen "läsväder". Regnat det öser ner.

  SvaraRadera
 2. Här regnar det som bara den denna dag. Men istället för att läsa så gick jag upp till verkstan och satte mig på eftermiddagen. Det var länge sedan jag var där nu, det är trädgård för hela slanten.
  Jag har en bok på G men den författare du nämner har jag aldrig läst.
  Önskar dig en fin kväll.

  SvaraRadera
 3. tack vare att Du hade gjort en länkning,kunde jag
  bara konstatera att hon har gått förbi mig.
  Men det är ju inte försent än.
  Det är så skönt med en bra bok,mem där jsg ändtar på mig med.Förr streckläste jag en bok,nu lägger jag den ifrån mig,och tager Svensk Damtidning ett tag,sen boken igen.Då har jag Året Runt att bläddra i
  så tokiga gamla käringar bliver.

  SvaraRadera