fredag 18 maj 2012

Vårens primörer....

Igår knackade det på min dörr och utanför stod en av våra grannar. Han hade ett paket i handen......och berättade att han just var hemkommen från en resa till Tyskland där han köpt primörernas primör (?) den vita sparrisen och ville bjuda oss på några. TACK, tack!

 Nu kollade vi runt på olika recept och bestämde oss för att det fick bli sparris till förrätt och fjordlax till varmrätt....
Varsågoda!
Jag åt inte en sparris i taget utan lyxade till med topparna/knopparna från alla först och sedan en bit längre ner på nästa och nästa......himmelskt goda!Vi åt ute i växthuset eftersom vädret bättrat sig väsentligt och det var ca + 20 gr därute.Dags för årets första salladsblad....våra egna primörer. Ett glas vitt blev det också. DAGENS VÄXT blir den vita tyska sparrisen.

 Tänkte lite på Galenskaparnas...." det ska va gött å leva annars kan de kvitta".....
Fortsatt trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. vilken lyx,jättegott och ett glas vitt.
  edt är klart att sparrisen får bliva dagens växt.
  kan tala om att mina tre hängpelargoner i ampeln
  har gått åt h----te.mycket tråkigt

  SvaraRadera
 2. Vi har lyckats övervintra sparris sedan 3 år tillbaka, den gröna, och har redan skördat 3 omgångar och njutit av den. Det är lyxigt och gott, dels att äta den nu ,sedan att använda "dillen" asparagus, till blommdekorationer längre fram, den är vacker som trädgårdsväxt också hela sommaren. Gunilla Sch

  SvaraRadera
 3. Mmmm, himmelskt gått. Så snäll granne du har, ge bort så fina delikatesser.
  Vädret vill sig inte riktigt, ene dagen sol och blåst 8 plusgrader, andra dagen regn och blåst men ändå 12 plusgrader. Jag längtar efter ett mer stabilt väder.
  Ha en bra helg
  Monkan

  SvaraRadera