torsdag 17 maj 2012

Jag hade aldrig någon....

Inomhusväder här i Gbg idag också så det blir mycket läsning,dator och tv......läste i dagens GP om att det var 60 år sedan mopeden "föddes"

 Lite historik bakom...

Jag hade aldrig någon egen och det berodde på flera saker men främst var väl ekonomi och att det inte var så långt mellan jobb/hem/kompisar/nöjen. Provköra var väl det närmaste jag kom......och så var det nog också så att det mest var killar som hade mopeder. Minns däremot hur "avundsjukt" vi tittade efter en tjejkompis som fick en finare variant, typ skooter......
Jag har ju skrivit förr att jag gillar hockey och det är verkligen hockey "för hela slanten " idag......kollade på Norge-Ryssland och vid 2-2 var det ju riktigt spännande. Just nu är det USA-Finland som jag slänger ett öga på samtidigt som jag bloggar. Ovisst hur den matchen kommer att sluta men fn 0-0. Väntar såklart på Sveriges match ikväll.
Lite blompyssel blir det ju alltid. Har köpt en ny kruka + en typ av spalje där jag ska plantera om min porslinsblomma. Känner lite extra för den (minns inte om jag skrivit om det på bloggen eller som en kommentar på annans blogg) eftersom den varit min mammas och därför ska jag vårda den så bra jag bara kan.
Väldigt knöligt att "slingra upp" grenarna som växter runt runt och hit och dit när nuvarande växtstöd är av metall och inte går att klippa sönder. DAGENS VÄXT blir alltså min porslinsblomma
3 kommentarer:

 1. Jag hade en röd Crescent kompakt som jag döpte till "Kjell"!:) En enorm frihet var det! Vi hade heller inte haft råd egentligen, men pappa hade en golvbutik och gjorde en dag ett jobb till en kund som inte kunde betalat för sig utan ville byta jobbet mot den!:)

  Jag TROR nu jag har förstått mig på det där med bildöverföring i nya blogger...Du laddar ner den bild du vill ha överst först. Markerar och trycker på överför, då placerar den sig längst upp i inlägget. Sedan tar du nästa och gör likadant. Det är inte som innan då det gick nerifrån och upp! Markerar man alla bilder på en gång och överför samtidigt lägger de sig huller om buller!
  Kanske var det till någon hjälp...Men jag är inte säker att det stämmer. Gjorde ett inlägg med bara 2 bilder i och då funkade det i alla fall på det viset.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej, moped hade inte jag heller, men jag sommarjobbade 1960 och hade en ambition att köpa en "flickmoped" men det blev aldrig köpt någon.
  Jag är ingen hokeyfantast,men mannen är såklart.
  Hela dagen har jag ägnat mig av bakning.
  Perfekt, för vädret har varit dåligt så inte har det blivit något gjort ute.
  Men nu börjar solen titta fram, så till kvällens match skall jag passa på att ta en promenad emedan maken tittar ishokey.
  Ha en trevlig hokeykväll
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tack snälla du för den fina kommentaren. Midnattsolen kommer säkert att finnas med i mina inlägg längre fram i sommar. Det är så härligt att efter långa mörka vintrar få njuta av ljuset.

  Jag hade inte heller någon egen moped. Jag brukade köra omkring med min farfars gamla "gubbmoppe". Det gick bra det med :o) Och roligt var det!

  Synd att Sverige åkte ur igår!

  Ha det gott och trevlig helg!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera