söndag 20 maj 2012

Tv licens eller inte.....

Idag har det varit ljuvligt väder här i Göteborg, äntligen! Har just inte hänt något särskilt utan det "rullar på" med lite pyssel mm.

 Naturligtvis finns det mycket jag skulle kunna skriva om artiklar mm som stått i GP men vissa "svåra" områden får nog anses vara utanför syftet med denna blogg. Tänker då särskilt på debattartikeln angående transplantation av en livmoder för att ev möjliggöra en graviditet hos barnlösa par.Den som vill kan ju läsa om det Här

Tittade just på Agenda med ena ögat och lyssnade lite grand på, som det känns, den återkommande frågan om den sk fria televisionen och att vi måste betala tv-licens för att finansiera detta.
Nu kan man ju se på tv via mobil,dator,tv och själva systemet med "betalning" fungerar ju inte fn. Samtidigt vill vi väl inte ha det via skattsedeln heller (alla betalar ju heller inte skatt) för då kan ju politikerna i dåliga tider dra ner anslagen (i goda med) eller styra utbudet på ett kanske inte önskvärt sätt. Får se vad utredningen kommer fram till....knepig fråga detta.

Minns på 60-talet när man fick betala en licens per apparat. Plötsligt en kväll ringde det på min (och dåvarande sambos) dörr. Utanför stod någon form av myndighetsperson och påpekade att sambon hade en bilradio som han fn inte betalade licens för......Det var tider det!
Känns skönt att VM i hockey är slut och jag gratulerar Ryssland till segern, för bra har de varit. Inte förlorat en enda match.
Jag älskar frukt och grönsaker och tycker dessutom att de är väldigt fina att titta på. Därför får mina grönsaker bli DAGENS VÄXT

1 kommentar:

  1. 60-talet var tider det, idag kan du läsa mer om ett tv-program från den tiden, tack för din trevliga kommentar, yabbadabbado..., 3 tanter

    SvaraRadera