måndag 8 oktober 2012

Ny tvättmaskin är ett måste....Idag är det premiär för oss att elda i vår kamin för det har varit kyligt i natt.......Hans som var uppe före mig hade tänt en värmande brasa så det var ljuvligt varmt och skönt......

Senare kom solen fram och jag kunde inte motstå att ta ett kort på utsikten från mitt arbetsrum...
Jag älskar höstfärgerna i vår lilla täppa! Det är vårt vildvin som blir såå vackert på hösten. Sen rullade dagen på som vanligt i pensionärens liv....dagens tidning, fruktost osv.

Då läste jag att det skulle bli biopremiär nu på fredag på filmen "Balladen om Marie"...Jag brukar inte se fram emot filmer som ska komma men nu gör jag det!! Den här filmen ska jag se.

Har ju skrivit förr att jag har en ganska omfattande boksamling och jag har boken....men det var länge sedan jag läste den nu. Men ett är klart, det var inte alltid så idylliskt bakom kulisserna i Skagen som vissa foto vill visa. Gäller även andra konstnärsfamiljer .....kvinnorna fick stå tillbaka och oftast sluta helt med sitt måleri mm. Tänk bara på Carl Larsson och Karin!


Sen är det ju det där med MÅSTEN....det är inte så väldigt mycket jag måste...men en ny tvättmaskin ska inköpas. Vi har trilskats länge nu, alltför länge tycker jag med att få vår maskin att tömma ur vatten, centrifugera och bli klar med tvätten någon gång......Tyvärr är det ju både dyrt och svårt detta inköp. Varför finns det så många olika tvättmaskiner med olika finesser hit och dit....har kollat testet i Radron..!?? Tog ett tag innan jag fattade att det var RådRön som testat över 50 olika maskiner av olika märken och prisklasser.
Har ägnat stor del av eftermiddagen åt att hitta "en maskin som passar oss"...där är ju nätet fantastiskt och fn lutar det åt en Bosch. Det finns tydligen något som heter "ångfunktion" och det har jag ingen aning om hur det fungerar.

Har ni tips på en bra tvättmaskin så blir jag jätteglad om ni skriver lite om den!!


6 kommentarer:

 1. Först måste jag säga att det var trevligt att se alla gamla tidskrifter du sparat. Snibbblöjor - ja så´na har man använt otaliga till barnen.
  Välja tvättmaskin är inte lätt. Det gjorde vi förra året. Vår gamla maskin blev 17 år och det var en Cylinda som jag var jättenöjd med. Vågade inte byta märke, så det blev en Cylinda igen och jag gillar den skarpt. Inga krångliga funktioner och det roliga var att när de skulle byta maskin på mitt förra jobb, så blev det en likadan som våran.
  Hoppas du hittar rätt i "djungeln" och får en maskin som du är nöjd med.
  Ha en fortsatt skön höstvecka!

  SvaraRadera
 2. Tvättmaskinen är den absolut viktigaste maskinen tycker jag. Det är den sista jag skulle göra mig av med om blev ställd inför ett val.

  Det finns så hemskt många olika typer, så det är inte lätt att välja. Själv har jag en liten toppmatad maskin från Wirlpool som jag är mycket nöjd med.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tack. Vad mysigt med kamin.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kamin! Just en sån som jag drömmer om till vårt uterum!
  Vacker utsikt du har, vildvin är så fint, som en tavla.
  Tvättmaskin, herregud, våra tvättmaskiner går sönder hela tiden, vi har tappat räkningen på hur många vi haft, och på hur många maken eller reperatör har lagat. Kan absolut inte tipsa om någon bra, har på 28 år inte lyckats hitta en bra!

  Ha nu en bra tisdag
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 5. Oh vilket trevligt reportage Du gjort, men jag hittade något ännu finare på Google,Du lilla gumman
  när Du var och dansade på Playa Del Sol. Jag skulle fixa bilder till kvällen,vem hittar jag inte där
  om inte Du. Jättefint Maj,kolla får Du se.Du är
  jättesöt,jag tog inte den bilden men den kan Du hämta själv.
  Kram Harriet

  SvaraRadera
 6. Näe...inget tips men väl i behov av en ny också!! Den gamla, fungerar jättebra, men låter som ett helt litet tröskverk, så något fel är det...Glad för varje dag den håller, för det är då ingen rolig utgift!!
  Skönt med kamin, vår står i sovrummet, eftersom det fanns en murstock där i huset från början. Bra när det är kalla nätter på vintern, mindre bra när "hon" i huset är frusen när hon kommer hem från jobbet och tokeldar och det sen är +30 när man ska sova...
  Kram kram

  SvaraRadera