måndag 29 oktober 2012

En regnig måndagförmiddag i slutet av oktober..


Jag hoppas verkligen att dessa bilister inte får för sig att "ta bilen till Göteborg".....det är inte så gulligt och idylliskt som det kanske först kan låta. Kom att tänka på hur det var när jag var nyinflyttad till Göteborg från att nästan bara ha bott och kört bil i mindre samhällen.

Trafiken går inte att jämföra med den som är nu , men för mig var det stor skillnad. För er som hittar i Göteborg så bodde Hans då vid Järntorget/Haga och vi hade köpt ett radhus i Kärra. Det innebar för mig att åka genom hela stan och särskilt den omtalade Tingstadstunneln!!
(Där snackar vi inte bara rondell inte, lite Hans Alfredsson, ......för mig var det nästan en skräckupplevelse).

Förr fanns ju sk länsbokstäver på bilarnas registreringsskyltar så alla kunde se att här kommer en "utböling".......men så var det ju inte för mig 1981.
Vad skulle jag göra nu då.......??

Jag gjorde iordning en stor pappersskylt med texten NYINFLYTTAD och tejpade fast i bakrutan på bilen. Jag kan lova att det hade effekt. Inte en bil som vågade köra nära mig i Tingstadstunneln!!

Tänk att gårdagens underbara höstväder idag är som bortblåst. Det ösregnar och är mer än grått ute.
Får leta bland äldre bilder för att hitta några trevliga bilder....dessa är ju inte så dumma, eller hur?3 kommentarer:

 1. Oj hos dig regnar det o här snöar det på för fullt, trafikkaos på vägarna här uppe i Dalarna. Ha en fin måndag, trots regn. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Vi har rätt mycke rondeller här i Jönköping! men beundrar er som kan köra i Göteborg! jag klarar nätt o jämt av att köra till Nordstan o parkera,och sedan hem ;=) men att köra rundor i Götet Nej tack!! fiffigt med skylten du satte i bakrutan! ha en fin kväll trots det regniga vädret. kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Men så häftigt att komma på en sån superide med skylten:)) Jag vågar inte köra inne i Göteborg men det ingår i min livsplan att göra det. Då får det nog bli en skylt för mig också...Skräckslagen norrlänning lär sig köra i Göteborg, om det så blir det sista hon gör...typ:)
  Kram Annika

  SvaraRadera