måndag 22 oktober 2012

Möte med en fantastisk Person....

Idag hade vi några ärenden i stan och  fick tid över så det räckte till en fika. Slumpmässigt valde vi ett café i Nordstan eftersom bilen var parkerad där.

När vi kom in hörde jag genast fantastiska pianotoner......och vem satt inte där och spelade om inte Harry Persson. Ni som inte är Göteborgare känner inte vår "Harry" kanske....När jag flyttade till Göteborg på 80-talet fanns ett känt café, Bräutigams, där nu Dubliners ligger och där spelade till allas, för det lovar jag att det var, förtjusning Harry Persson. Med tiden ändrades cafélivet (sök efter Bräutigams om ni vill veta mer) och Harry P slutade att spela där efter 40 år utan en sjukdag och jag har inte hört honom spela sen dess. Nu spelar han på café Festival måndag em 13-17. Har ni chans så gå dit och lyssna och njut!

Han har fått Göteborgs Kulturpris och tom en Spårvagn uppkallad efter sig.....och det får inte vem som helst här i stan.


Jag frågade om lov att ta fotot och pratade även lite med hans fru som satt vid bordet närmast. Hon berättade att han nu är 89 år och fortsätter att förgylla tillvaron för oss. Är det inte fantastiskt!!

Läs om detta nedan.
     här.

Jättegod bakelse och en stärkande kopp kaffe till smäktande pianotoner. TUMMEN UPP för Harry Persson.

3 kommentarer:

 1. Det var väl en glad överraskning för Er,sådant är ju alltid välkommet.Tänk så alert vid den åldern,då får man vara glad.
  ha det så bra med allt.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 2. Tack vad glad jag blir. Lars-Arne och Per-Tage tackar också :O)
  Vad mysigt med Harry. Tänk att vara så pigg vid 89 års ålder.
  Ha en fin dag
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Så roligt att "återupptäcka" en gammal "idol"! Och tänk vad han måste må gott att återigen få förgylla cafégästerna med sina pioanotoner. Säkert livskvalitet för hans fru också!

  Lycka till med virkningen;)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera