tisdag 9 oktober 2012

Det blev en Miele.....

Idag var det dags att ge sig iväg på shoppingrunda.....inte så kul som det låter. Inga mysiga härliga höstkläder här inte...jag tycker det är med diverse hushållsmaskiner som med tandläkaren. Kostar alldeles för mycket och man får ju något som man redan hade...

Men tvättmaskin måste vi, som jag skrev igår. köpa omgående. Första stoppet blev Elgiganten. Där pågick fortfarande (Bäckebol Gbg) ombyggnad av lokalen och en enorm röra.Nästan inga vitvaror på plats ......

Nästa stop blev MediaMarkt. Jag får nästan panik när jag kommer in där......


Jag gillar egentligen inte Media Markt och deras affärsmetoder. Men de har massor av maskiner i olika prisklasser och märken. Pust! Men klart var att ett märke verkade outstanding enligt försäljaren. Miele!
Nästa affär vi skulle till var Elon på andra sidan Göteborg. Har ett rabatthäfte, Enjoy, jättebra till mycket och 15 % på vitvaror i just den butiken.

Men innan dess tyckte vi det var bäst att inta lite kalorier. Vi bor ju bara någon km från ett stort affärscentrum där även Ikea finns. Så det blev lunch på Ikea. 29 kr för köttbullar, 12 st, med mos och lingon. Och en liten "chokladhistoria" till efterrätt.

Mätta och belåtna, för det var faktiskt gott, for vi iväg till tredje stället......mycket trevlig försäljare som dessutom verkade kunnig, hanterlig lokal och rabatt. Även här rekommenderades Miele som bästa köp.  Så mannen i huset fick bestämma för det blev inte den billigaste men den skulle med normalt slitage hålla ca 20 år.
Lät bra tyckte vi för då är vi 87 respektive 90 år.........Så på fredag kommer de med maskinen, de installerar och tar med den gamla. Sen är det bara att tvätta igen. TUMMEN UPP för att vi bestämt oss!

På flera fina bloggar visas bilder på underbara Hortensior (?) . Vi har ingen sådan, men jag såg plötsligt idag att vår granne hade en buske med blå-grå blommor. De verkar inte så intresserade av trädgård och pynt så jag frågade om jag fick några av hans blommor. Gick utmärkt! Titta så fina de är

Jag vet inte hur jag ska göra för att torka dem så att de håller sig fina.....i väntan på det tog jag första bästa vas och satte dem i vatten....Någon som har testat att torka med bra resultat?

Känner mig nöjd med dagen hittills och ska fortsätta läsa lite i väntan på "fruarna ". Boken "Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz" tar hårt och jag gråter faktiskt lite då och då........då kan det vara skönt med ett tvprogram som inte fordrar någon tankeverksamhet alls.

7 kommentarer:

 1. Jag har aldrig själv torkat hortensia, men min mor gjorde det varje år. Hon band dem i buketter och hängde upp och ner i garaget. De höll sig fina jättelänge, men hon slängde dem för varje år och torkade nya. Hoppas det lyckas bra för dig med blommorna.

  SvaraRadera
 2. Go afton! :o)

  OCH....vilken vas sen! Vasen är helt underbar, (säger hon som älskar rosmönstrat :o)

  Det var en snäll granne! Väldigt vackra!

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Vår tvättmaskin gav upp igår...Men idag kom en reparatör och sa att den går att fixa med ett litet sladdbyte bara så det var bra!
  Hortensior är ljuvliga blommor! Såg en gång en bild från en slottsträdgård (tror jag det var) där de hade en lång, lång häck av hortensior i rosa och blått! Den bilden lämnar inte mitt minne.
  För bästa resultat får du nog inhandla svindyr blågel (torksand) att torka dem i...Kanske kan det gå med glycerin i vattnet också, men där är jag mer osäker
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hortensior är sååå vackra! Tyvärr har inte jag heller några... och inte någon snäll granne heller... eller jo snälla grannar har jag, men de har inte heller några hortensior...
  Tror ni gjorde ett bra val av tvättmaskin och så skönt att få den nya installerad och den gamla bortforslad.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så bra att ni kunde besluta er för en tvättmaskin så snabbt. Ibland kan det vara svårt att bestämma sig när det gäller större penningutlägg. Miele har jag inte någon erfarenhet av, men jag tror att det är en bra maskin. I stort sett så är det väl bara "skalet" som skiljer maskinerna åt och en och annan funktion.
  Jag har grävt ner min hortensia som jag hade inne i trädgården nu. Det brukar bli fina små buskar av dem, men jag visste inte att man kunde torka dem.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Hej :)
  Va kul att du tittat in hos mig!
  Jag ska verkligen föreslå att min lokala blomsterhandel drar igång når arrangemang, det skulle vara så kul!
  Jag har också hösthortensior som gått från vackert kritvitt till gammelrosa nu.
  Ha en fortsatt fin onsdag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 7. skrev nyss men då åkte jag bara ur,och upp kom
  Elisabeth Olsson, vad konstigt ??
  ville bara lyckönska till köpet av tvättmaskinen.
  Det är ju ett väl rekommenderat märke, Ni valde.
  Det behöver Ni nog inte ångra.
  kram

  SvaraRadera