torsdag 4 oktober 2012

Håller med Kungahuset.....

 Funderade länge på om jag skulle skriva mer i denna fråga men eftersom jag tycker att journalister, vissa konstnärer mfl oppinionsbildare ibland överskrider eller tangerar gränsen för vad JAG anser vår lagstiftning är till för (yttrandefrihet mfl lagar)gör jag det, men troligen blir det här mitt sista inlägg om Elisabeth Ohlson Wallins foto.

 I dagens tidningar kan jag läsa att Kungahuset har gjort ett uttalande gällande den bild som jag har skrivit om i mina inlägg de senaste dagarna.

Jag vill på intet sätt ge mig in i någon debatt om vi ska ha monarki eller inte men jag tar ställning särskilt för hur Drottning Silva framställs i den aktuella bilden och därför håller jag med om kommentaren som publiceras

 GP skriver HÄR  och även Här och Kungahusets officiella sida HÄR och jag skrev om bilden tidigare i denna länk.

Majberggren's Värld: Nu är jag verkligen UPPRÖRD och förb....d !!


3 kommentarer:

 1. Jag är av den åsikten att man ska ha rätt att tycka, säga, göra (fota,skriva,måla o likn) Vad man vill. En självklarhet för mig som människa. Men det betyder INTE att man MÅSTE göra det. Jag har massor av åsikter men vet att jag skulle göra andra människor väldigt illa om jag hela tiden skulle trumpeta ut för världen mina personliga tankar. Jag har full förståelse för konstnärens åsikter och tankar kring kungahuset även om jag inte håller med om alla. Just den här bilden känns lite obehaglig vad gäller Silvia...kan inte köpa att en människa ska behöva ta ansvar för vad tidigare generationer gjort eller sagt. Undrar om konstnären kunnat tänka sig en tavla med kvinnor som blivit misshandlade av sina pappor eller barn som blivit sexuellt utnyttjade av sina föräldrar på samma vis. Där hade ju en förälder också gjort något som de allra flesta anser som mycket fel, Svårt och lätt på samma gång. Konst kan ju vara så brett och alltid blir någon stött eller ledsen, men här kan jag nog hålla med om att det blev en aning skevt. Förstår tanken med tavlan med budskapet skrek en aning för högt åt fel hål för min smak.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Silvia ska inte ta ansvar för hennes pappa men satiren pekar på DDT faktum att hon försökte sopa det under mattan istället för att ta avstånd. Som man bäddar får man ligga.

  SvaraRadera
 3. Förstår vad du menar Oscarrr men måste man offentligt ta avstånd från vad ens pappa (som i detta fallet) har gjort sig skyldig till innan man ens var född? Kan inte se att ens Silvia som frivilligt valt att bli drottning som vuxen ska behöva det. Visst är hon i högsta grad en offentlig person men likväl en människa. Det blir lite som om: Är du inte för oss så är du emot oss... Men bilden är som du säger satirisk och satir är ett fantastiskt fenomen på gott och ont.
  Kram Annika

  SvaraRadera