tisdag 23 oktober 2012

Liten inköpsrunda med lunch. Ljusparty kan det vara något?

Om jag inte vill åka in till city, vilket jag gillar skarpt, finns det mesta av vad jag "behöver" inom en radie på några km från min bostad. Ikea, Plantagen, div byggmateriel och Bäckebols stora köpcenter med Media Markt mfl giganter.

 Tog några foto på Plantagen där julen nu börjat etablera sig på allvar. Och ett hav av fina växter........Det blev en massa lökar, nu till 50 % rabatt, bla tulpaner i olika färger och massor av påskliljor. Tycker att de blommar så tacksamt och länge i växthuset. Trots ett enorm utbud av "fågelmatare" hittade vi ingen som vi tror fungerar. Många ser väldigt fräcka ut men det hjälper ju inte om fåglarna inte gillar att äta där.

På Bauhaus "slog vi till" och det blev till belåtenhet......fåglarna har redan tagit den till sitt hjärta.....


Nästa stopp blev Ikea. På deras avdelning för baby finns en hel del för en Farmor. Vi har ju inga "barnsaker" kvar längre så det gäller att fixa till en plats för blöjbyten. Hittade några små björnar hemma i gömmorna och hängde upp dem på en galge som jag sen hänger i takkronan. Ganska nöjd med idén själv om jag får ge lite beröm.....

Han är fiffig den där Kamprad....han har förstått att shoppar blir hungriga. Det var inte länge sedan vi åt en snabblunch på Ikea och det gjorde vi idag med. Samma rätt fast "liten portion". Kostar bara otroliga 19 kr!!
Fantastiskt bra för alla allergiker. Det blir *****
Uträttat diverse ärenden och ätit på ca 2 ½ timme.....det gillar jag.

Läste på en annan blogg om "ljusparty" och tyckte det var intressant för det har jag aldrig hört talas om . Det har varit många homeparty genom åren Tupperware, Avon, smink mfl  men LJUS var något nytt.
Sitter som bäst och funderar på om jag vill/ska ha ett sådant party. Känner ni till detta och vad tyckte ni om partyt i så fall??

Tisdag = Hollywood.....sista gången så jag tittar nog men jag tycker egentligen  inte det varit trevligt med denna bråkiga Gunilla.......


10 kommentarer:

 1. Du har verkligen nära till allt! :) Häftig mobil du gjorde åt barnbarnet. Vi hyrde babysitter etc via Folkhälsan då de här våra BB var småa man får hyra per månad eller dygn om det tex är en rese säng. Bra! Men barnmat stolen köpte vi har haft den i användning nu i snart 5 år och vem vet hur många BB som ännu kan komma..hi hi (3söner)
  Ljus party har jag haft och varit på flera gånger, det har varit inne här i flera år, Party Lite heter produkterna de säljer. DYra!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag åt köttbullar på IKEA i Malmö, min portion med 5 köttbullar kostade 15:-.

  Ljusparty var jag på för ett tag sedan. Det var en rolig, men dyr, kväll!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Oh vad mycket trevligt Du har nära Dig,här dar jag bor har jag inte hört om Ljusparty,men det kommer nog. Jag håller med Dig, skönt att skiten är slut
  i Hollywood, nu är det ordentligt elakt dem emellan.
  Jag hittade inget på TV ,försökte med Den gamle och havet
  på ettan. Men just nu är jag så splittrad så inget
  duger åt mig,men det bliver nog bättre.
  kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag är avis. Vi måste åka minst 6 mil för att komma till närmaste Ikea mm. Vi ska äta på Ikea idag och det är jättebra med innehållsförteckning över maten då jag och dotra inte får äta vissa produkter just nu med våra krångliga magar.

  Ljusparty har jag varit på en gång. Kul grej att anordna eller att gå på men dyrt, väldigt dyrt. Jag som gillar gammaldags stil fann inga ljushållare etc som var fina. Jag har även varit på ett "perfect home" party. Kan rekommenderas. Där fanns det artiklar med både modern- och gammaldagsstil. Allt är förstås en smaksak. :)

  Må så gott Maj!

  Ina

  SvaraRadera
 5. Du har tur som har så stora affärer på nära håll. Jag får åka 8-10 mil för att kunna komma till Ikea och Plantagen.
  Ljusparty är trevligt att gå på, men DYRT. De första gångerna handlade jag saker, men numera kompletterar jag bara med deras doftljus.
  Ha en fortsatt trevlig vecka!

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra blommor!
  Men.... tomtar redan nu? Ojojoj...

  Ja, skötbord måste man ju ha, införskaffade ett när lilla Selma var född och det har verkligen kommit till användning! Jätteroligt!

  Har aldrig varit på ljusparty, kanske inte blir bjuden, haha, har ju en butik fylld med doftljus!

  Så roligt med Harry Persson i ditt förra inlägg!

  Har du fått mitt mail med bilder och mått på väskan? Och var det isåfall rätt väska?

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 7. Du frågade om kvalitet på PartyLite och den är nog bra. Jag brukar ta de doft fria ljusen för de andra börjar jag må illa av de doftar så starkt! Deras ljus hållare etc är ju fina men vet nog inte om själva ljusen löns att köpa för de brinner inte längre än andra teljus/värme ljus. Har inte så stor erfarenhet av block ljusen men de ska ju ha en garanti har jag förstått.
  Synd att du inte såg mina bilder på bloggen! Inte alls kul då det krånglar!!!!
  Ha det!

  SvaraRadera
 8. Det ser ut att ha haft en mysig dag. Ibland är skönt att bara få slappa runt i varuhusen. Ikeas köttbullar slinker lätt ner ibland.
  Men jultomtar och dylikt vill jag helst inte se ännu, men det gäller ju att få sålt allt för butikerna.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 9. Det är underbart att komma in i affärer där det finns hav av blommor. Tomtarna har hoppat fram här med, även om jag tycker de är ute i lite väl god tid. Så fint du ordnat för ditt barnbarn. Det är bra om man kan ha lite saker som underlättar så inte föräldrarna behöver packa ner precis allting för ett besök. Ha det bra

  SvaraRadera
 10. Nu påminde du mig. Har ju tänkt sätta lite lökar i jorden... måste nog fixas nu snart om jag ska hinna..
  Kram Jannike

  SvaraRadera