söndag 21 oktober 2012

Usch, vad spännande det var.......

Jag satt som vanligt i morgonrocken  med sen frukost, tidningen,datorn,morgontv mm när det plötsligt började "brumma" strax utanför vårt hus.  Vad var nu detta?
Ok, på senaste årsmötet i vår förening bestämdes att vissa alltför höga björkar skulle sågas ner och andra träd ska planteras senare.

Undrar varför man inte vill att just träd ska sågas ner fast man med förnuftet inser att de nog står för nära bebyggelse, i vårt fall särskilt garage, bilar på gatan mm om det skulle bli kraftiga höst/vinterstormar.

Inne i city håller kommunen fn på att ersätta äldre träd men nu har det uppstått problem med tillstånd och överklagande mm så tillfälligt ligger det arbetet nere. Ja,frågan är varför väcker träd sådana känslor?

PS. Enligt dagens GP nätet växer protesterna i city där det visat sig att alla träden inte alls är "sjuka".DS
Läs mera här

Nu åkte morgonrocken av snabbt och med kameran i högsta hugg tog jag iallafall några bilder, det blir före-fällning-efter......(tänker lite på inredningsbloggarnas före/efter foto.)

Tre björkar från början
Två kvar
Den sista,högsta och troligen svåraste att fälla
Dom klarade det galant

Ja, vyn från vårt fönster är annorlunda nu....kanske blir det något ljusare inne och i trädgården? Men jag säger idag som Roger till sin mack.....hej då björkarna!!

Måste säga att "killarna i föreningen" bör ha en eloge. Mycket, svårt och krävande arbete!!

5 kommentarer:

 1. Jag hade helt klart saknat träden om det varit hos mig med du verkar ta det lugnt och förnuftigt. Det tar lång tid för nya att växa upp så det är väl därför man känner så´n respekt för träden och vanmakt inför att någon tar bort dem om man inte själv vill det. Oj det blev en lång mening......

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. det måste väl göra stor skillnad när dessa kom bort,
  de var ju jättestora.
  vi får väl se,alltid är det någon som saknar dem antagligen
  kram

  SvaraRadera
 3. Björkar är jättefina men tyvärr kan de bli alldeles för höga och skräpar gör dem. Jag har haft en på min tomt men den fick bli till brasved. Björken hade en sån otäck lutning mot grannen att man visste inte om höststormen skulle lägga björken på grannens tak. Det kunde bli en dyr historia.

  Må gott!
  Ina

  SvaraRadera
 4. Säger som du...finns väl inget som kan röra upp så mycket känslor som träd...och dess vara eller icke vara!! Men utgör de en fara, då finns det ju inte så mycket att välja på. Här tog vi ned fem björkar tidigt i våras, och ja...riset håller vi fortfarande på och eldar upp!!
  Ha det gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Först vill jag tacka för din kommentar på min blogg.
  Vissa träd måste bort, speciellt om de växer för nära avloppsrör och dyligt, eller inkräktar på grannens tomt. Men ibland tycker jag att det fälls för mycket, det tar ju 20-30 år för ett vackert träd att växa sig stort.
  Just björk tycker jag är ganska skräpiga att ha nära sin tomt, de är vackrast ute i fria naturen.
  Ha en skön kväll
  Monkan

  SvaraRadera