söndag 22 juli 2012

Trädgårdsföreningen i Göteborg-en pärla

Läste i GP om att Trädgårdsföreningen hade en guidad rosvandring och det fick bli min aktivitet när det gäller att "semestra på hemmaplan".Vi var ganska många som följde och lyssnade till den trevliga och kunniga guiden. Vandringen var ca ½ timme men för min del kunde den varit längre. Vi fick lyssna till hur parken delats upp i olika sektioner, bla gammaldags rosor, den moderna delen mm. Jag önskar att jag tagit med papper och penna för att anteckna namnen på rosorna och annan intressant information. Kanske ett tips till försäljning!
Vad jag minns kallas denna något i stil med "hundrabladig-ros".......De gammaldags rosorna doftar mer än de som förädlats på senare tid....man skiljer på remonterande rosor och ständigt blommande....där de remonterande återkommer med en ny blomning (flor?) efter en paus/återhämtning....
Jag måste erkänna att jag blev förälskad idag! Inte i någon person utan i den underbara rosen Asprin! Den doftar inte mycket men vad gör det när den bara ser såååå ljuvlig ut.


Kallas enligt guiden även "marsipanrosen" och det är ju enkelt att förstå!Parken är ju helt otroligt vacker! I år har man också tagit bort inträdesavgiften så det är GRATIS att besöka denna oas mitt i centrum. Personligen tycker jag Göteborgs stad är dåliga på att marknadsföra denna Pärla! Jag är ganska säker på att många turister stressar förbi med fullastade shoppingkassar men missar denna möjlighet till "påfyllning för själen".
Jag gillar ju även att shoppa lite och eftersom det var en Hantverksutställning i växthuset så gick jag naturligtvis dit. Där drabbades jag av förälskelse nr två......och dessa handledsvärmare gick inte att motstå men någon matta blev det inte....för tungt att bära!
Efter denna underbara tur i Trädgårdsföreningen var det dags att träffa yngste sonen och fylla på med lite kalorier. En fin ryggbiff med ett glas rött på Restaurang O´learys fick avsluta dagen i stan

Till slut måste jag marknadsföra vår fina Park
 • om Du är turist missa inte Trädgårdsföreningen
 • om Du bor i stan/är i stan....stanna upp ett tag och titta in
 • här finns något för alla
Den som inte vill titta på växter, fika på Rosencafé mm kan bara slå sig ner och stilla sinnet på denna plats4 kommentarer:

 1. Du skriver så intressant Maj så man ser allt framför sig,tack vare dina fina bilder.
  Marsipan rosen har jag aldrig sett förut, ingen
  som jag vet har den.
  Det var ju en fin avslutning på din dag med.
  tack

  SvaraRadera
 2. Ojoj så fint!! Den där Asprn-rosen var ju helt bedårande! Men ett flor av brudslöja runt är bilden magisk!
  Vi var i valet och kvalet med Trädgårdsföreningen eller Botaniska trädgården, men det blev Botaniska pga att vi aldrig varit där.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Vilken blomprakt! Marsipanrosen blev också min favorit. Synd att sådana vackra platser inte marknadsförs bättre. Och så mysigt med en hantverksutställning med. Handledsvärmarna var verkligen tjusiga. Kram

  SvaraRadera
 4. Oj vad mycket vackert det finns även i våra när områden! Men oftast så ska vi långt bort och titta... På tordag ska en förening jag e med till en jättefin privat trädgård ska ha kameran i beredskap! :)
  Du har nu så mycket trevligt i din egen trädgård med läste jag i förra inlägget. :) Lika med mina pelargoner de börjar aldrig blomma fast jag börjar med dem i februari och försöker på alla sätt som jag lärt mig... suck nu börjar de och är som vackrast då frosten kommer här...
  Må så gott!

  SvaraRadera