onsdag 18 juli 2012

Hur fungerar egentligen glasögonbranchen?

Annons i GP, testresultat

Det är inte så ofta jag känner mig helt chanslös som konsument men när det gäller glasögonbranchen, ja då har jag ingen som helst koll! Jag har hittills bara haft läsglasögon och när jag jobbade progressiva terminaldito.
MEN nu har synen förändrats så att jag behöver glasögon som
 • passar att läsa med
 • passar datoravstånd
 • passar tv-avstånd
 • fungerar som solglasögon
Redan förra hösten gjorde jag en synundersökning hos Synsam och med konstens alla glasslipningar och bågar var deras offert ca 12000 kr. Hela bekantskapskretsen "skrek" detta kan inte stämma......i samma veva "vann" jag  ett par glasögon på nätet och med färsk synundersökning levererades ett par som inte fungerade alls!! Nu har jag bara ett par starkare läsglasögon. Jag har länge försökt "ta mig samman" och ge mig ut i "optikerrymden" men nu måste det ske.
Här i Göteborg är troligen ALLA kedjor representerade och dagligen annonseras om att du får 3 glasögon men betala för ett par, du får det och det och det, men jag undrar om man får ett par väl fungerande och i så fall till vilket pris och hos vilken leverantör. Jag har besökt flera och naturligtvis har ALLA de bästa varorna.
Pust! Tar gärna emot tips och erfarenheter.......(minns inte om jag skrivit om detta förr men i såfall blir det "favorit i repris")
Igår blev det en trevlig eftermiddag i stan tillsammans med Sophies mormor (sonens svärmor alltså). Kan inte motstå att visa ett kort, igen, på de i mitt tycke underbara bakelserna hos Le Pain Francias. Länk till deras hemsida här. Och vilket kaffe!!Massor av folk var det i stan bla för att den stora fotbollsturneringen Gothia Cup pågår. Läste någonstans är det var ca 40000 spelare på plats. Med lite reservation för att jag läst fel så är det ju helt fantastiskt med alla dessa ungdomar från nästan hela världen. Lycka till att bli den nye Zlatan!


2 kommentarer:

 1. Det är knepigt det där med glasögon. Jag har progressiva glasögon som också är fotokromatiska så att de fungerar som solglasögon.

  Nackdelen är att när man sitter i bilen blir de inte mörka.

  Mina glasögon kostade ca 9500:-

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Då jag har linser så vet jag inte så mycket om glasögon. Men min dotter har testat det mesta i glasögonväg. Och nu sist så valde hon Specsavers och hon var nöjd med både service och pris.

  SvaraRadera