tisdag 24 juli 2012

och lika fint resten av dagen....

Idag har jag bara varit hemma och njutit av min lilla täppa, växthuset mm. Klippt vildvin, häck mot vår trottoar och liknande. Det växer verkligen nu så att jag tror man kan se det i ett bra mikroskåp....
Jag har inget foto på lunchen, varmrökt lax mm, men eftersom det var såå varmt blev det glass till efterrätt!
När man är på semesterresa, inom eller utom Sverige....ja, då brukar man ju lyxa till det, eller hur? Så gjorde jag nu med. Underbaraste glassen med några matskedar punsch på....det är bara alltför gott! Prova om ni inte redan gjort det. Tips på festlig efterrätt är att krossa en "gammaldags" godisbit med punsch....då har man chokladkross också. Snabbt och bra att bjuda på.

Dagens skörd
 Maken är på seglarvecka och jag har lite ansvar för odlingslotten. Typiskt att det mognar så fort just nu. Jag är dålig på att vara däruppe och hade därför fel kläder på mig. Mycket ogräs,tistlar mm just i hallonhäcken. Laddade upp ett foto men det fungerade inte, lugn lugn och lugn....tålamod var det visst!

Jag har många vaser, olika till olika blommor. I denna brukar jag oftast bara ha Ringblommor men nu fanns det inte så många. Men passar väl fint ändå!
Det blir hallon ikväll och kanske lite mer glass till Agatha Christie filmen i kanal 9. Mums värre!

2 kommentarer:

  1. Oj är dina hallon redan färdiga? De såg så fina ut. Kul med växthus. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  2. Bra tips där med punchpraliner... tänk att jag aldrig tänkt på det :)
    Den där ringblomsvasen gillar jag skarpt - så fin... och tänk att hallonen är mogna :)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera