torsdag 15 mars 2012

TV jag gillar och ny bok att se fram emot...


För några dagar sedan skrev jag om en kvinna som var med hos Malou i "Efter tio"....Nu hittar jag plötsligt inte detta inlägg så jag kanske ändrade mig.... Jag beställde iallafall hennes bok , bara 124 kr, och nu har den kommit. Ser fram emot hennes berättelse. Malou sa i programmet att hon haft svårt att sova efter att ha läst den.(klicka på bilderna så är det lättare att läsa)**17 mars. Nu har jag hittat tidigare inlägg om denna bok, den 7 mars "Lite tankar såhär.....
Sen tipsar jag om två program i SVT som jag gillade. Det går en serie om ca 5 avsnitt som handlar om kvinnliga äventyrare. Jag såg även det första som handlade om en kvinna och hennes strävan att flyga över Atlanten i början av århundradet.....hon lyckades tyvärr inte. Planet störtade pga bränslebrist.....

Gårdagens program handlade om en mycket speciell person Alexandra David Neel.
Går inte att beskriva programmet så hennes strapatser ges rättvisa men i korthet handlade det om att hon till fots, utan nästan ingen packning tog sig till Tibet över bergsmassiven och fram till buddisternas heliga stad Lhasa.
Nästa program är det nya programmet med Fredrik Lindström
Jag gillar Fredrik L....tycker han har en unik förmåga att göra bra "språkprogram" för det kan inte vara lätt att intressera publiken för svenska dialekter......säger jag som får leva med min västmanländska efter ca 30 år i Gbg.

7 kommentarer:

 1. Hej!

  I min nätbutik finns det en flaska med decoupagelim som även är lack. Den änvänds till servetter, decoupagepapper och tidningspapper eller tunnare ark. Även spetsen limmas med den över och under. Den får man trycka fast och det blir hårt när det torkar (som stärkelse). Till servetter ska man ej ta så mycket lim på föremålet för då blöts servetterna lätt upp. När man fått på hela servetten stryker man på ett lager lim över hela. Vill man sen ha det mera hållbart (så man kan torka av) så styker man på flera lager och låter det torka emellan.

  Boken och programmen verkar spännande.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, jag testar ditt lim. Har just skickat en beställning men det tar nog några dagar innan pengarna kommer fram eftersom det är helg snart.
   Om du får in några påskägg så kan du skicka med 2 st till mig och meddela mig kostnaden. Trevlig kväll!

   Radera
 2. Det är intressant att läsa din blogg. Du har varierade inlägg om allt möjligt. Kul!
  Dialektmysterier såg jag igår och äventyrarna är intressanta.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Jag skriver om det som känns nära och intressant för mig och det är jätteroligt om läsarna gillar det. Självklart skulle jag kunna ha mer synpunkter på politik, religion mm och även skriva om min familj men det är inte min ambition med denna blogg.Trevlig kväll!

   Radera
 3. Måste kika på det programmet. Ha det bra kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Jag yrade ett tag innan jag hittade butiken "Fjällestorp interiör", men egentligen låg den VÄL synligt!:) Om man kommer från Kungsbackahållet är den innan Vallda på vänster sida en liten bit in från vägen. Men det syns tydligt från vägen! Den ligger alltså en bit utanför centrum. Vad jag minns låg den nog innan kyrkan, men jag har ett uselt lokalsinne...
  Kram Anna

  SvaraRadera