onsdag 28 mars 2012

Synnerligen rå misshandel.....

Jag läste om denna misshandel i tidigare artikel i GP och just nu läste jag detta. Nu har ärendet gått vidare (jag har ätit lunch emellan) och nu är 6 av pojkarna anhållna.

Men oavsett vilka det är som gjort detta illdåd ,dyker samma frågeställningar upp i mitt huvud
 • det måste väl vara droger inblandad här
 • kan någon fullt mentalt frisk person misshandla någon så illa
 • har föräldrarna ingen koll alls
 • dessa ungdomar måste väl vara kända av myndigheter,skola mfl sedan tidigare och vilka åtgärder har i så fall vidtagits
 • hur fungerar våra hjärnor egentligen, är det möjligt för vem som helst av oss att under vissa omständigheter kunna göra något sådant
 • fråga efter fråga snurrar runt i mitt huvud.......varför, varför,varför?
Jag tänker också på offret. Svävar mellan liv och död.....om personen överlever, hur kommer dennes liv att bli....ja, det är inget hett nyhetsstoff så det får vi aldrig veta något om.

När jag tänker tillbaka på min uppväxt , slutet av -50 talet och framåt, framstår denna idylliska uppväxt som nästan overklig. Det är helt uteslutet att något sådant skulle ha hänt!!
 Mitt upp i alltihop kan jag bara känna en oerhörd sorg över att utvecklingen gått åt detta håll......

Känns nästan lite fel att avsluta inlägget med att jag pyntat lite i badrummet. Men där kanske något av förklaring ligger.....har man känsla för "det lilla" så känner man sådan empati mm att misshandla någon så svårt blir uteslutet.5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag krånglat till det med inlägg mm. Kopierar själv ett inlägg:

   Hej, ja du vi är ju jämngamla du och jag,jag kan inte heller komma ihåg att det hände sådana hemskheter då.
   Jag håller med dig i dina funderingar. Var och när gick det snett med vårt samhälle.
   Jag förfasar mig även hur elever bär sig åt i skolan. Respekt, det ordet vet väl snart ingen vad det betyder.
   Tyvärr så kommer brottsoffret ofta i skymundan, det är illa.
   Jag tycker inte det är roligt att läsa dagstidn. längre, det står nästan aldrig något positivt längre. Detsamma på Rapport eller TV-nyheterna.
   Vi får hoppas att det blir bättre.
   God kväll
   Monkan

   Radera
 2. Jag tycker att man ska bara göra på ett sätt , sätta de på ett flygplan och skicka de dit de kommer ifrån! Och ja jag e invandrare jag med !! Alla som gör sånt borde skickas tillbaka, är det inte det de har flytt ifrån??!

  SvaraRadera
 3. Ett bra tips till SVT,varför inte ha ett nyhetsprogram på ca 30-45 minuter varje vecka som enbart handlar om glada och trevliga nyheter. Det skulle vara en skön motvikt mot allt elände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Brukar ibland titta på tex "Landet Runt" och det är ett sånt småmysigt program. Tycker det skulle vara mer intervjuprogram med vanliga äldre personer-tror det finns en "guldgruva" av erfarenhet och intressant info mm att hämta där.

   Radera