söndag 4 mars 2012

Jag är nog gammalmodig

Läste just en artikel i DN om att föräldrar numera nästan aldrig får avslag på de namn de föreslår för sina älskade telningar. Jag känner att jag inte riktigt hänger med här och är nog lite gammaldags....http://www.dn.se/nyheter/sverige/vanligare-med-ovanliga-namn

Någonting har hänt i "systemet"...när jag ändrade till Bloggers gamla system för att det skulle bli lättare att skriva kommentarer upptäcker jag efterhand att många andra saker ändrats. Bilder har tex försvunnit, vart och varför? och just nu upptäckte jag att det inte gick att skicka länk mellan en tidningsartikel och bloggen. Någon som har ett tips?? Nu måste man alltså kopiera länken själv...grrrr Önskar att jag var jättebra på datasystem!!

Åter till namnfrågan där jag nu läst att föräldrar får kalla barn nästan vad som helst men här, se citat, går tydligen en gräns

"Sen tycker vi väl att titlar som kommissarie, kapten och advokat är olämpliga som förnamn, säger Lars Tegenfeldt.....Där måste väl alla hålla med Skatteverket!!

Läser vidare att namnet Thequila nyligen godkänts......i mitt tycke helt otroligt men det kanske passar bra in i debatten om HEN.....för det namnet kan väl alla heta då.
Jag måste säga att med en pappa som jobbade på systembolaget är jag otroligt tacksam för att jag inte heter RÖDVIN eller kanske "en halv böj" vilket var vardagsnamnet på, vodka tror jag, och som låg i facket strax under kassan.

Finns ett ordspråk som jag tycker stämmer bra här " Man kan inte var nog försiktig i valet av sina föräldrar".

3 kommentarer:

 1. Min svägerskas dotter fick i sin tur en dotter
  som hon har döpt till BLOMMA,hur i h-e kan man ge sin flicka ett sådant namn. Tänk på alla tråkningar som hon kommer att få leva med,T.ex "
  vad du ser vissen ut".Att tänka efter före är aldrig fel.

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt det är när det ska krångla, speciellt när man inte är "skyldig" själv.
  Må så gott och hoppas du fått till det! Kram!!

  SvaraRadera