torsdag 16 februari 2012

Lite av varje.........

Har just tagit en runda med "vattenkannan" .........jag gillar mina blommor men måste väl säga att de fn inte är på topp. Mina jättefina Azaleor var jag tyvärr tvungen att kasta fast de var översållade av blommor.....upptäckte ohyra på dem och sådana växter slänger jag direkt. Men det som är kul är Cyklamen.....dessa växter är något av mina favoriter sen några år tillbaka. Det är så roligt med dem för plötsligt kommer det inga blad utan bara blommor, ibland bara blad och som den som jag nu ska visa, nästan ingenting för jag hade glömt den utomhus. Men de kommer alltid troget tillbaka.......
30 jan 2012


Idag har den bättrat på sig och ser ut så här:
16 febr 2012
Fortsättning på Cyklamen-äventyret följer.
Just nu har det börjat snöa ganska mycket men det stoppar inte våra älskade blåmesar som jag ser från mitt fönster. De har redan börjat "hacka" på den holk de har bott i de senaste somrarna. Det är ljuvligt att se dem föda upp sina ungar och vi har haft turen att se ungarna lämna holken ! Underbart! Fortsättning följer även på årets Blåmesäventyr (ibland har det varit andra fåglar).
Igår fick jag en påminnelse,reklam, om att det inte är så långt till sommaren heller........

Förra sommaren bodde vi på detta hotell på Öland och blev så nöjda......vi har ännu inte kommit så långt så vi börjat planera något för sommaren, vi tar det som det blir......men visst längtar jag när jag tittar på foton.
Glasspaus


Trädgården vid hotellets baksida

Grillfest hos goda vänner

Tysk ordning och reda! Särskilda koppar för kaffe inom-och utomhus

Är det inte underbart ! Vid ytterdörren fanns paraply,skohorn och flugsmälla ( egen ingång)

Nu lyfter jag blicken från tangentbordet och ser att snövädret har tilltagit. Undrar vad det ska bli av detta? Men det blir snart sommar och att vi kan drömma, längta och fantisera om andra tider är väl ändå en gåva.
OBS! På egen begäran (se kommentarer) kompletteras nu korten från Öland med foto på "Grillkungen". Kram

2 kommentarer:

 1. För att göra fotosviten från Öland mera komplett
  borde det även vara med ett foto på den
  eminenta,fantastiska underbara grillkocken. I
  vänskapskretsen kallas han för grillkungen genom
  sin otroliga förmåga att locka fram det bästa ur
  vilken köttbit som helst.

  SvaraRadera
 2. Azaleor och cyklamen har jag aldrig lyckats med. Näe... dom trivs inte hos mej! Synd för det är vackra blommor. För ett antal år sedan fick jag en azalea och gjorde allt som jag hade hört skulle få den att trivas... bla satte ner hela kruka i vatten så att den fick stå och dra.... men icke så nicke....det ville sig inte! Meen...kanske man skulle ta och slå till och köpa en mini cyklamen för att testa om man lyckas hålla den vid liv! Ha en bra kväll!

  SvaraRadera