tisdag 7 februari 2012

Decoupage.....min ask börjar likna något

Idag tog jag nya tag! Har egentligen inte lyckats hitta något bra lim/lack till de tunna servetterna....nästan omöjligt att få dem släta men jag får vara nöjd ändå för det är så roligt pyssel.
Har bla varit på Panduro flera gånger.

Först valde jag ask och sedan vilken av alla mina servetter jag ville jobba med och ett tjockare pappersark till kanterna.

Sedan delade jag servetten så att endast det tunna översta skiktet, det med motiv, blir kvar. Nu är det väldigt tunt och motivet ändrar färg också.....gillar inte det egentligen. Nu funderade jag lite på hur jag ville att asken skulle se ut..... Kom att tänka på ett ordspråk ur Nalle Puhs Klokbok och tyckte det skulle passa här. Är osäker på vad som gäller för copyright regler så jag gjorde ett mellanting. Lade en bit servett över delar av bilden......
sen skrev jag av ordspråket på askens sidor. Kunde ha blivit snyggare men det var svårt även här. Svårt att hålla i asken och sidopapperet har struktur.
 


Jag har glitter på rosorna men det framgår inte av bilderna. Kanske lägger jag på lite mer.......Om jag bara hade ett bra lim där textil fäster på papper så skulle jag nog välja en dekorspets/ett dekorband på sidorna av locket. Jag får se hur jag gör. Annars som sagt "bra att lägga lite småsaker i" och roligt att pyssla med.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig och uppfriskande blogg du har!

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  2. TACK för dina fina ord! Det inspirerar mig att fortsätta blogga! Kram

    SvaraRadera