torsdag 1 november 2012

Tycker detta är otroligt......Sitter och kollar in lite bloggar, nyheter mm på nätet och kan inte låta bli att kommentera detta. Jag tillhör dem som i diskussioner i det längsta försvarar "de nysvenskar" som numera bor i vårt samhälle. Jag vill nämligen tro att de allra flesta är precis som jag själv.......vill leva i ett tryggt och så bra samhälle som det bara är möjligt att skapa, arbeta och "sköta" sig ,värna om sin familj och traditioner mm. MEN det innebär också ett ansvar att anpassa sig till det nya landets regler, lagar mm för att vi ska kunna leva tillsammans utan konflikter.

 NÄR jag läser dagens artikel om bråket på Sahlgrenska blir jag mer än UPPRÖRD. Detta ska inte accepteras!! Vi läser dagligen om alla de besparingar som måste ske bla inom sjukvården och då ska vi INTE behöva ens tänka tanken på att behöva lägga våra resurser på att som det beskrivs bla
 • ev anställa vaktpersonal
 • köpa in övervakningskameror
 • behöva POLIS för insatser 
 • bygga om sjukhuset av denna anledning
Jag har inte i nuläget något eget bra förslag om hur detta ska hanteras men jag förundras ofta över varför de egna landsmännen (syftar inte bara på män) som bor här inte agerar i denna och andra liknande frågor. Där borde det svenska samhället väl kunna hämta in information om varför sådana saker händer och få förslag/idéer på vad vi SKA göra åt det.

3 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Jag har läst artikeln som du länkar till, men kan inte se någonstans att det varit "nysvenskar" inblandade i de här bråken på Sahlgrenska. Jag tror nog att "gammelsvenskarna" kan ställa till det de också.

  Annars håller jag helt med dig! Det är för hemskt att tid och resurser ska behöva användas för att freda sjukhuspersonal för att de ska kunna utföra sitt arbete.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Nej men Hej. Hamnade hit från Rapport till Vänfors. Då har jag en till som vill gå till barrikaderna och skriva så att låter över svenska gränsserna. Det finns mycket att göra - och om jag skulle få bestämma - det är en och annan som jobbar i kommunen osv. som skulle få sparken. Eller i alla fall borde man ett prov för att testa om dessapersoner är rätta för sin plats.

  Nu är jag en som alltid går till vänster om någon ropar till höger ... Jag flyttade till Dals Ed bara för några månader sedan. Har nyligen startat ett kvinnogrupp som träffas en gång i månaden med kvinnor som har utländsk bakgrund. Nästa vecka skall jag träffa kommunnissar och diskutera om ett EU projekt för att fixa dessa kvinnor arbete - rent av få dessa fantastiska kvinnor starta ett eget socialt företag. I mina ögon - lätt som en plätt och många i kommunen kunde få mindre "stressigt" i jobbet - de kunde kanske rent av kunna gå till förtidspansion ;O)

  Gissa bara vilket hulabaloo och kackel med alla det varianter av "NEJ" - analfabeter, religion osv osv osv
  Du vill bara tycka synd om dessa kommunala personer som inte ens själv förstå vad de pratar om ...

  Fy på den som ger sig - och det gör inte jag på första taget. Blir bara mera taggad för att få det till!
  Innerst inne är vi alla lika, fast unika. Vi har alla samma rättigheter för ett lyckligt liv! Det är som att vinna i lotto om man födds i Sverige.

  Det var dagens "-68" ... men det var du som började ;)

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en fin helg.
  Håller med vi har vunnit hösta vinsten vi som bor i Sverige.
  AC

  SvaraRadera