tisdag 20 november 2012

Det måste man inte alls.....

När jag i min ungdom ofta sa till min mamma: Du måste titta på aktuellt, läsa mer om det och detta så att du håller dig uppdaterade på alla nyheterna........då sa ibland min mor " Det måste jag inte alls......"

Jag kom att tänka på henne alldeles särskilt idag när jag just tittade in på GP nätupplaga och Aftonbladet do.

Från Aftonbladet

MÅSTE tidningarna skriva om detta hemska, "skelettkvinnan".....Det gick inte att undvika artikel i GP med bilder och allt när jag gick in på nätupplagan.

Tillägg 22 nov: Snälla GP sluta ha dessa förfärliga bilder direkt på nätsidan. Jag vill läsa tidningen men vill välja att läsa mer om "skelettkvinnan+bilder". Varning! öppna inte om du inte vill se o läsa artikel+bild 22 nov 
Idag 26 nov läser jag att världspressen skriver om detta......Varnar även idag!

Aftonbladet varnade ju iallafall (jag har inte tittat på bilderna) för starka bilder och det har även GP gjort numera.


OBS!  OBS!!!!!!Undvik artiklarna i GP genom att INTE öppna denna länk
eller denna.

Självklart tycker jag inte att vi ska undvika alla "obehagliga/svåra/dystra mm" nyheter som är viktiga för oss alla att känna till.  Specificerar inte särskilt här men ni förstår säkert vad jag menar. 

Det jag vänder mig  mot är när jag upplever att tidningarna gör sensationsartiklar om verkligt udda, extrema nyheter.

Är detta verkligen en sådan nyhet av stort allmänt intresse som bör slås upp på GP nätet med "EXTRA" och som man inte kan värja sig emot. Jag tycker inte det men jag vet ju att åsikterna går isär men som tur är får jag ju tänka och tycka fritt......

Sammanfattning: Mamma, jag håller med dig nu, man måste inte vara uppdaterad på allt........

4 kommentarer:

 1. God kväll Maj!

  Håller VERKLIGEN med dig! Onödigt att visa alla dessa bilder, inte riktigt relevant, räcker med den otäcka historien. Många tidningar verkar inte ha någon som helst spärr.

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 2. Ser att du varit och sett Chess i helgen. En av mina närmaste väninnor var också där i helgen, men jag har ännu inte fått något utlåtande. Imorgon ska jag träffa henne och då får jag höra vad hon tyckte.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Ja Maj, ju äldre man blir, desto mer inser man hur rätt våra kära mammor tänkte och handlade, de var jordnära och mycket SNÄLLA, en egenskap som betyder så mycket numera när man tänker tillbaka på tider som flytt...... Jag tittar aldrig och läser om sådana makabra saker som den här nekrofili-historien, slösar inte min energi på sånt och håller med dig att sensationshysterien i media gått alldeles för långt..... Kram från GSch

  SvaraRadera
 4. Håller med dig ang vidriga detaljer och bilder. Kan NÅGON förklara varför sånt måste visas. Jag lovar, jag kan slå sönder varenda argument som dyker upp. Det handlar bara om att sälja upplagor och de som styr detta har ett sjukt behov av att vara "värst".
  Kram Annika

  SvaraRadera