söndag 18 november 2012

Varit på CHESS på Göteborgsoperan...

Har nyss kommit hem från Operan....alltid lika trevligt att vara där. Fest och förväntan ligger i luften!!
Bifrostordens Damloge (jag är inte med i den men Hans i herrlogen) ordnar varje höst biljetter och mingel till den musical som spelas. I år blev det Chess.

En omöjlig kärlekshistoria då och kanske nu ??

Jag var lite fundersam innan om handlingen verkligen skulle "hålla" 2012. Som Björn och Benny , vilka killar!!, skriver i programmet att 1982 när vi började skriva på Chess var kalla kriget ännu en realitet.....Men jag lovar handlingen höll med råge. Och som vanligt finns flera nivåer i föreställningen som ger upphov till många, många tankar...


Jag har sett många föreställningar på operan baletter, operor mmm och ibland är det en sång/musikstycke som jag särskilt fäster mig vid och som finns kvar i huvudet länge efter föreställningens slut. Så var det inte idag utan nu är det istället tankarna ........
 Så följ med mig och några bilder från kvällen......

Ungdomsorkester som spelade innan föreställningen

Tjusiga uppsättningar med Amaryllis
De är äkta vara...jag kände lite på dem
Förväntansfull
Vi hade jättebra biljetter 10 rad på parkett
Konstnärlig tolkning av utsikten från operan

Det var en trevlig eftermiddag. Sammanfattningen för min del är att föreställningen är bra men kanske inte den bästa jag sett men kanske den som ger mest att tänka på efterråt. Det gäller att inte bli schack-matt i något läge!!

En länk med smakprov ur föreställningen. Varsågoda!


  Chess

PS: TACK snälla föra uppmuntrande kommentarer igår! Det värmer...DS.

4 kommentarer:

 1. Så trevligt det måste vara att få se Chess live.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att se Chess. Björn och Benny dom kan dom! Jag såg musicalen Mammma Mia i London och det var en höjdare tycker jag :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit på Opera.Det vill jag absolut göra någon gång;) Musikaler har jag varit på flera. Men aldrig på Opera eller Operett.....Hmm får nog börja bearbeta "gubben" där:)

  SvaraRadera