torsdag 13 september 2012

Lax till middag idag....

Jag gillar enkla recept som är snabblagade och ändå blir en jättegod måltid. Ett sånt recept har jag nyss lagat. Lax, kokt potatis, citron och egna tomater. Mums!
Eftersom jag har mer lax än i recept måste jag öka på såsen och har skrivit dit det för att inte glömma bort det.
Idag hade jag inte allt hemma så det blev att improvisera lite. Tog de kryddor som vi har odlat persilja,basilika,gräslök och riven citron. Dessutom creme fraiche......dvs "man tager vad man haver".....när man inte planerat att äta detta innan!

När jag var i växthuset och hämtade kryddor såg jag att våra allra första mogna Physalis hängde där så lockande......spännande att testa om det fanns någon frukt och om den var god
Yes!! Så roligt det kändes och sååååå god den var. Vi har flera plantor så vi har några frukter att se fram emot. Alltså DAGENS VÄXT blir Physalis!


7 kommentarer:

  1. Lax är ju så underbart gott!!! Vi äter det nästan 1 gång i veckan...Kul med ett nytt recept. Det får jag testa nästa gång:)

    SvaraRadera
  2. Physalis hade jag också i växthuset på Stenstugu och det blev stora vackra plantor som gav massor av goda bär. Man blir så glad när man får lön för mödan.

    Nu blev jag sugen på fisk, jag får nog ta en titt i frysen.

    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Tyvärr äter jag alldeles för lite fisk, Men lax gillar jag. Idag är jag bjuden på middag hos födelsedagsbarnet Rasmus, så dagens middag blir en överraskning. Kram

    SvaraRadera
  4. Tack för ett bra mattips!

    Kram 3 Tanter.

    SvaraRadera
  5. Sååå gott med lax, godaste fisken. Ha en fin helg. Kram Mimmi

    SvaraRadera
  6. Min kommentar försvann, så det får bli ett nytt försök.
    Ja, du är också vaken ser jag. Tack för kommentaren.
    Igår fick jag ungsstekt lax med potatis och kall sås av yngsta dottern som bor i Örebro. Ska ta och pröva ditt recept också. Kalla såsen bestod av creme fraiche, majonäs, lite salt, mycket dill och citronrasp. Jättefräsch smak!
    Önskar dig en fin fredag trots regnoväder!

    SvaraRadera
  7. Physalis kallar vi för De små lyktorna,gott är det oxå. Lax skall jag ha i morgon,det bliver gott.I dag
    skall jag ha Pasta med mycket god Vitlökssås till.
    Bacon som jag steker till,grön ärtor samt 2 pressade vitlöksklyuftor,3 tomater skivade,häller bara på matlagningsgrädde,och rör ihop det.Peppra och salta efter behag.
    kram

    SvaraRadera