söndag 16 september 2012

Hösttecken i trädgården....

Idag tog jag en "runda" i trädgården och det går fort! Vi bor i ett kedjehus vilket innebär  att vi inte kan gå RUNT huset,  vi har en lite täppa på framsidan, ca 50 kvm, där vi aldrig är och så den älskade "baksidan" med växthuset, uteplats under markis, äppelträd, liten fontän osv.....
Att hösten börjar göra sig påmind trots att vi idag hade ca +17 men tyvärr regn på eftermiddagen syns på bla vildvinet. Det kanske inte är det allra bästa att ha vildvin på nästan hela fasaden men jag älskar det, så är det bara!

Grönt och lummigt hela sommaren och underbara färger på hösten! Troligen sommarens sista rosknopp...och till sist vindruvorna på den vinranka som växer utomhus. De hinner aldrig mogna, är sura men fåglarna gillar dem! Och jag tyckte det var lite fräckt med en vinranka ute innan vi fick växthuset.

Sen har vi varit på trevligt kalas idag. Min svärdotter fyller år och det blev naturligtvis tillfälle att krama lilla Sophie också.
Sen avslutas nog dagen med Beck. Egentligen borde jag inte se den för jag får blunda så ofta när det är våldsbilder....men jag gillar Gunwald.

6 kommentarer:

 1. Hej och tack för fina kommentaren. Antagligen så har det varit fotogenlampor förr, och omgjorda till el. Visst är det mysigt med de små, man längtar varje dag, och vill kramas med dom så fort man får tillfälle. Ha en fin vecka. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Hej! så mysigt det låter på er täppa!bor själv i ett radhus o där trängs smått o gott ;=) dock inte växthus..Göteborg är en mysig stad med storstads puls som man saknar i Jönköping!ha en fin vecka! kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Ibland önskar jag att vi hade en täppa bara...Jag får aldrig till det riktigt bra, gammal trädgård som jag är lite rädd om som den är, men den ser inte alltid så rolig ut...Å vildvin, det är väl det vackraste som finns så här års!! Bor i trähus, mannen är snickare...så ja, vi har inget vildvin på huset!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det låter som en alldeles lagom stor trädgård.
  Hur gammal är vinrankan?
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. Nu är det jag igen!
  Vinrankan har sura druvor säger du - synd! Jag blev rekommenderad att köpa en dessertdruva till vårt växthus, men den satte vi ju i sommar, så där har det ju inte hunnit bli något ännu.
  Hej då!

  SvaraRadera
 6. Haha, ja vem gillar inte Gunwald och igår var det mycket Gunwald:)
  Visst är det lite synd att det hos de flesta finns en sida på tomten där man aldrig är..
  Ha det gott..

  Kram Maidi

  SvaraRadera