fredag 28 december 2012

Hur kan något sånt få hända!!!!


Satt just och funderade över vad jag skulle kunna skriva om idag.......hade ingen direkt ide för jag varit inomhus hela dagen för jag känt mig lite krasslig.....då tittade jag in på GP nätet för att se om något särskilt hänt....och det hade det ju gjort!
Jag blev så oerhört förb.....d över hur något sådant som jag läste om i artikeln ÖVERHUVUDTAGET kan och TILLÅTS ATT HÄNDA!!!
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD-rIVh9QvvoQLWbsmfQ0UBgpERmR2E9nWtMi-OVAaRl0OJtNi-A
Kvinna med rullator, ca 70 år, överfölls och knivskars i Backa som ligger ca 1 mil från min bostad. Läs mer HÄR.

Det som gör mig mest upprörd är nog..."förövarna skar henne i handen och över ett finger för att komma åt en av hennes ringar".

Jag, som i det längsta brukar försvara olika händelser , känner att "nu är väl måttet rågat". I Backa (troligen på flera ställen)  har det länge varit sociala problem med bilbränder, hot mot företagare osv och jag vet att det gjorts stora insatser för att komma till rätta med problem. MEN nu verkar det väl ha passerat gränsen för vad vi kan tolerera.

Nu krävs väl att alla inblandade parter (polis,sociala,skolor och inte minst föräldrar, mfl)  samverkar och vidtar lämpliga åtgärder för att skydda oskyldiga människor och skapa trygghet för alla i samhället.

HUR exakt detta kan och ska gå till vet inte jag men i ett av världens rikaste länder borde väl dygnet runt patrulerande poliser finnas i varje stadsdel där det behövs.

Det fanns i mitt lilla samhälle där jag växte upp,  på 60-talet, en dygnet runt öppen polisstation!!


12 kommentarer:

 1. håller med dig avskyvärt brott ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Ja visst är detta höjden dj..svin

  SvaraRadera
 3. Jag visste att jag skulle få många kommentarer om invandrare, inlägg med svordomar och annat som jag känner att jag fn inte kan ta ställning till. Avstår tv att publicera dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer med Anonym. Välkommen till verkligheten Maj.

   Radera
 4. Välkommen till verkligheten/Ragnar

  SvaraRadera
 5. Sånt här får inte hända, men gör det ändå!
  Men så konstigt man uttrycker sig i GP, "två män i 20-årsåldern, med mörkt skägg runt munnen". Vad kan det innebära?? Var de maskerade eller??

  Du har all anledning i världen att bli upprörd över sånt här.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Är på besök i GBG,och reagerar på detta fruktansvärda brott. Jag och min far var idag ute och åt i stan, var i femman, men tyckte att de var konstiga människor där, var en jättekonstig och äklig gubbe som stirrade helatiden på mig i minst tjugo minuter, som han ville döda mig med blicken, sådant här hände aldrig för som en kompis sa till mig, inte konstigt att de händer grejer när folk är så kalla mot varandra, man undrar varför de har blivit såhär, dags att vända på denna onda trend, om de inte är försent.Somsagt utomlands för man de där varma leendet.

  SvaraRadera
 7. Vad då Vakna, det är ju sådana här saker som absolut inte får hända, jag håller med Dig Maj.
  Det finns snart inget fint kvar i vårt samhälle.
  jag bliver så trött på allt, vi har ju inte några
  patrullerande poliser längre,
  var har respekten för varandra tagit vägen.
  Usch säger jag bara.
  kram/Harriet

  SvaraRadera
 8. Du säger att "nu är väl måttet rågat". För många av oss andra är måttet rågat för länge sedan! Händelser som detta samt överfallet på pensionären i Kortedala, den fridfulle burksamlaren i Kållered m.m. är en del av det samhälle du är tvungen att vnja dig vid. "Nu krävs väl att alla parter.." och så räknar du upp poliser, sociala, skolor, föräldrar..men glömmer bort dom enda som är orsaken till att det ser ut så här: Våra ynkryggar till politiker! Dom är de enda som har verktygen och medlen att återskapa tryggheten på gator och torg. Polisen är maktlösa och får acceptera att bli hånade, stenade och skrattade åt!
  Torbjörn, en förtvivlad pensionär.

  SvaraRadera
 9. Varför publicerar inte polisen/media ett bättre signalement? Nu söker man "efter två män i 20-årsåldern, med mörkt skägg runt munnen".
  Har man verkligen inget bättre signalement att gå efter och varför är man så snäll mot brottslingarna att man inte informerar och tar hjälp av allmänheten i en högre grad? Detaljerade signalement fungerar ju i TV-programmet "Efterlyst", så varför inte även i detta fall? Exempelvis så åkte ju seriebrottslingen som lämnade kvar sitt offer på tunnelbanespåret i Stockholm åkte ju dit tack vare att man gick ut med tydliga signalement: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/har-stulit-av-berusade-tidigare_7494698.svd , http://www.svd.se/nyheter/inrikes/18-manaders-fangelse-for-sparstolden_7605604.svd . Jag tycker vi borde kräva att polisen/media går ut med tydliga signalement i fler brottsfall.

  SvaraRadera
 10. Ja, vad ska man säga annat än att det är rent för jäkligt.. Själv blev jag så upprörd häromdan över den där massvåldtäkten i Indien. Hur funkar dessa människor egentligen?
  Jag gillar ditt förra inlägg om Posten. Jag har ju jobbat där i 43 år nu tills jag nyligen fick erbjudande om att gå i pension 4 år för tidigt.. Posten har ju alltid gått ut med såna erbjudanden till 60-åringar.
  Mina första år var just på Drottningtorget och sen har jag varit på Terminalen på Kruthusgatan.
  Mycket konstiga förändringar har man fått vara med om..:) men kontanter har jag alltid fått ta hand om :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 11. Hemskt!! Förstår inte hur nån kan ge sig på gamla försvarslösa personer... Jo förstår ju att de är ett "lätt byte". Förr hade unga respekt för gamla numera är man inget värd mera då man blir gammal .... hemskt det med!! :(
  Kram

  SvaraRadera