fredag 25 november 2011

Handen på hjärtat, hur shoppar du?

Idag har det blivit en middagslur i bästa vilfåtöljen. Värmedyna för en värkande rygg och en brasa i kaminen, ja då somnar jag lätt!
Nu läste jag nyss denna artikel (klicka på länken http://www.gp.se/konsument/1.782668--stoppa-meningslos-shopping-
 För många har det blivit ett beteende-shoppa för att det är roligt och inte för att vi alltid behöver det vi köper. Ja, det var ju inget nytt precis! Skulle vi alla alltid köpa bara det vi behövde, ja då var det nog inte bara Saab som skulle vara i kris. Men det är klart att shopping får ju inte "gå över styr" så att den tex egna ekonomin blir lidande. Jag erkänner att jag köpt mer än jag behövt, särskilt tidigare när jag inte var pensionär. Det är lockande att titta in i de mysiga butikerna på väg hem från jobbet....... och det är lätt att det blir impuls/tröstköp trots att man behöver, enligt min mening,  mer kläder,strumpor mm när man jobbar.
Jag säljer lite då och då på Tradera och har märkt att även begagnat smink mm faktiskt går att sälja. Därför hade jag för några dagar sen en auktion på fyra stycken sprayer  och som jag skrev i annonsen "jag vet inte varför jag köpt dessa när jag så sällan använder spray o dyl i håret. Klart impulsköp när man är på väg hem och det blåser, blåser och blåser som det ofta gör här i Gbg och håret flyger och far........

2 kommentarer:

 1. Frågan jag ställer mig är hur många som funderar på vad jordklotet klarar av på sikt?
  Om man inser att vi står inför en allvarlig klimat- och miljökris, kan man då fortsätta att leva, shoppa, resa, m.m. som om ingenting hänt?
  Slutsatsen jag drar är att många inte verkar inse hur allvarligt läget faktiskt är.
  Boktips: Läs boken "Sex grader" av Mark Lynas, kostar 39 kr i pocket hos Adlibris.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar och ditt boktips. Jag anser att vi är miljömedvetna inom vår familj men det finns mer att göra. Vi är bra på sopsortering, försöker spara energi på alla sätt förbrukar tex ca 13000 kvh/år i vår villa nu mot tidigare det dubbla, köper ekomat, odlar egna grönsaker på 2 odlingslotter mm. Dessutom jobbar min man med miljöarbete och är mer insatt i dessa frågor än jag är, men visst om vi bara skulle köpa det vi behövde (fn pensionärer) så finns som sagt mer att göra där.

  SvaraRadera